201804


Danibombo


Mede door de steun van Wereld Missie Hulp (www.wereldmissiehulp.be) kunnen we definitief starten met de bouw van een 3e klaslokaal. We zijn begonnen met het kappen van de stenen.


Daardoor zullen een extra 50-tal kinderen vanaf volgend schooljaar toegang krijgen tot onderwijs.


De financiering van de toiletten is nog niet volledig in orde.  We hopen voor de zomer het budget rond te hebben zodat we ook de bouw hiervan kunnen starten en afwerken voor de start van het nieuwe schooljaar.


Tougoumé – De lichting van 2015/2016


In 2015/2016 zaten er 4 kinderen in het 9de leerjaar.  Allemaal wilden ze verder leren. 

Danny kon 3 van hen ontmoeten in Bandiagara en kon eens te meer vaststellen dat het investeren in kinderen de moeite waard is. 


Twee van hen, Amadi en Niaga, willen na hun middelbare studie aan het Lycée verder studeren aan de universiteit.


Mamadou studeert boekhouding en administratie en wil hier later in aan de slag.   


De kleine Amadi , toen 9 jaar is nu uitgegroeid tot een ambitieuze tiener die de ambitie heeft om naar de universiteit te gaan. 


Mamadou is de Peul die door de FVST gesteund wordt.  Zoals eerder vermeld zijn de Peul een nomadenvolk en behoren ze tot de armste bevolkingsgroep van het land.  Met onze steun kan Mamadou verder studeren en zijn droom waarmaken.

De ouders van Mamadou zijn onder de indruk van hun zoon en hebben één van hun dochters ingeschreven in het eerste leerjaar in de school in Tougoumé. 


Dat ouders hun kinderen spontaan beginnen in te schrijven is een eerste stap naar veralgemening en acceptatie van onderwijs voor de kinderen uit Tougoumé.

Internaat

Op vraag van de meisjes van het internaat werden studie- en woordenboeken aangeschaft.  De boeken zullen in een centrale kast in het internaat beschikbaar zijn, zodat iedereen er gebruik van kan maken.  Dit zal de meisjes beter helpen in hun studies.


Copyright © All Rights Reserved