201210

Oktober 2012


Record aantal kinderen in het nieuwe schooljaar

Met de start van het nieuwe schooljaar daagden 269 leerlingen op.  Veruit het grootste aantal dat ooit op school heeft gezeten in Tougoumé. 


Daarbij ook 30 kinderen van een naburig dorp, Danibombo.  Deze kinderen moeten dagelijks meer dan 10 km te voet afleggen om op school te geraken.  ’s Avonds moeten ze, voor een groot deel in het donker,  dezelfde weg terug.  Om ook deze kinderen de mogelijkheid te geven om te leren lezen en schrijven vangt Tougoumé van af dit schooljaar de kinderen op en de FVST zal voor een avondmaaltijd zorgen dat bereid zal worden door de vrouwen van het dorp. 


De 269 leerlingen zullen elke weekdag ’s ochtends  van 8:00 tot 12:00 het broodnodige onderwijs krijgen met 10 minuten pauze, daarna lunchen en van 15:00 tot 17:10 vinden de namiddaglessen plaats.


Bouw van de refter gestart

Zoals we in augustus meldden zijn we gestart met de bouw van een open kantine.  Deze zal ervoor zorgen dat de kinderen hun middagmaal kunnen nuttigen afgeschermd van de extreme weerelementen die er zich in Mali voordoen.  Hiermee voldoen we aan één van de vragen van het UNO World Food program.  Binnen enkele weken moet de bouw van deze overdekte kantine klaar zijn.


De Bomen krijgen elke dag water

Nu het regenseizoen voorbij is zullen de kinderen van de school de aangeplante bomen dagelijks van water voorzien.  Daarnaast zijn de uien en andere groenten  geplant en is er ook een eerste keer  een veld van 75 m² paprika’s aangeplant.

                                                                                             Meer Foto's


 Copyright © All Rights Reserved