201208

Augustus 2012

De bomen zijn geplant

Op het terrein van de school zijn de 900 bomen geplant. Om het draagvlak van het project bij de lokale bevolking nog te vergroten kon elke notabele van het dorp een boom kiezen die naar hem of haar vernoemd werd.  Ook de Belgische initiatiefnemers van het project kregen een boom toegewezen.


Van de 900 bomen die geplant werden zijn er 700 Pros Opus Africana bij.

Deze Pros Opus Africana is de boom die gebruikt wordt bij het koken. Op termijn moeten deze bomen hout genoeg leveren om onze keuken op te laten draaien.


Bij de andere bomen zijn veel fruitbomen zoals citroen, kaneelappel, sinaasappel en guavebomen. Daarnaast werden er ook dadelpalmen geplant. Deze fruitbomen moeten voor een vitaminerijke aanvulling zorgen bij de maaltijden.


Ten slotte werden er bijna verdwenen bomen geplant zoals de Baobab, Kapok en andere lokale bomen. Bomen die door de houtkap bedreigd worden in hun voortbestaan krijgen op het schoolterrein een plaats zodat deze niet verloren gaan voor de komende generaties.                                meer foto's


Start van bouw kantine

Binnenkort start de bouw van een open kantine voor de kinderen, dit op aanraden van het UNO World Food Program; zo kunnen de kinderen voortaan hun middagmaal nuttigen beschut van de weerselementen.Copyright © All Rights Reserved